Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Первозванівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04365098) був реорганізований і увійшов до складу Первозванівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Первозванівка
Кіровоградський район, Кіровоградська область

новини

На Кіровоградщині за тиждень стягнули понад 4 мільйони гривень аліментів із безвідповідальних батьків

Загальна сума заборгованості зі сплати аліментів на Кіровоградщині упродовж минулого тижня зменшилась на кілька мільйонів.

Про результати боротьби зі злісними боржниками повідомив керівник обласного управління юстиції Вадим Гуцул.

За його словами, упродовж минулого тижня державні виконавці стягнули з безвідповідальних батьків 4,2 млн грн на утримання власних дітей. Це вдалося зробити шляхом здійснення заходів примусового впливу на боржників. Зокрема йдеться про винесення постанов щодо позбавлення їх права полювати, перетинати кордон, користуватися автівками та зброєю; складання протоколів про притягнення до адмінвідповідальності та арешт майна.

Загалом із початку року державні виконавці стягнули 18,8 млн грн заборгованості зі сплати аліментів на утримання 11 608 дітей.

 

Консультує Міністр юстиції:

нюанси виплати аліментів

Що треба зробити для виплати аліментів?

Один із батьків може подати заяву за місцем роботи, місцем виплати пенсії, стипендії про відрахування аліментів на дитину в розмірі та на строк, які визначені у цій заяві.

Аліменти відраховуються не пізніше триденного строку від дня, встановленого для виплати заробітної плати, пенсії, стипендії на підставі заяви одного з батьків.

На підставі заяви одного з батьків аліменти можуть бути відраховані й тоді, коли загальна сума, яка підлягає відрахуванню на підставі заяви та виконавчих документів, перевищує половину заробітної плати, пенсії, стипендії, а також якщо з нього вже стягуються аліменти на іншу дитину.

Чи потрібно підписувати якісь папери?

Обов’язку підписання таких паперів немає. Однак батьки мають право укласти договір про сплату аліментів на дитину, у якому визначаються розмір та строки виплати. 

Договір укладається у письмовій формі та  посвідчується нотаріально. 

У разі невиконання одним із батьків свого обов'язку за договором, аліменти з нього можуть стягуватися на підставі виконавчого напису нотаріуса.

У яких випадках слід звертатися до суду?

У разі неможливості досягнення між батьками домовленості про добровільне відрахування, кошти на утримання дитини можуть бути присуджені за рішенням суду.

Яким може бути розмір аліментів?

Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Якщо стягуються аліменти на 2 і більше дітей, суд визначає єдину частку від заробітку, яка буде стягуватися до досягнення найстаршою дитиною повноліття.

Той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі:

на 1 дитину – однієї чверті,

на 2 дітей – однієї третини,

на 3 і більше дітей – половини заробітку платника аліментів, але не більше 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

Суд за заявою одержувача може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі.

У такому випадку розмір аліментів підлягає індексації. Індексація проводиться згідно із Законом України «Про індексацію грошових доходів населення».

Той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

У 2018 році прожитковий мінімум на дітей становить:

віком до 6 років:

з 1 січня 2018 року - 1492 гривень,

з 1 липня - 1559 гривень,

з 1 грудня - 1626 гривні;

віком від 6 до 18 років:

з 1 січня 2018 року - 1860 гривень,

з 1 липня - 1944 гривень,

з 1 грудня - 2027 гривень.

Чи є можливість змінити розмір аліментів?

Розмір аліментів може бути згодом зменшено або збільшено за домовленістю між батьками або за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров’я когось із них.

За яких умов можливе дострокове припинення виплати аліментів?

За домовленістю між батьками обов’язок зі сплати аліментів може бути достроково припинений шляхом укладення з дозволу органу опіки та піклування договору про припинення права на аліменти для дитини в зв’язку з передачею права власності на нерухоме майно (житловий будинок, квартиру, земельну ділянку тощо).

Такий договір нотаріально посвідчується. Право власності на нерухоме майно за таким договором виникає з моменту державної реєстрації цього права.

Куди звертатися, щоб отримати детальну консультацію?

Для отримання правової допомоги у вирішенні цього питання звертайтеся до обласного управління юстиції, що знаходиться за адресою вулиця Дворцова, 6/7, м.Кропивницький, або телефонуйте на «гарячу» лінію за номером (0522) 35-66-50.

За вікном холодно та сиро. Через хмари пробивається сонечко. Весна долає зиму . Період підвищеної небезпеки вірусних захворювань.  В усі пори року а у між сезоння на селі перший рятівник та порадник це лікар або місцевий фельдшер.  Розуміючи важливість сільської медицини місцеві фермери та апарат сільської ради прикладають значних зусиль у вирішенні цих питань.   

Ще до утворення Первозванівської громади  за рахунок коштів сільського бюджету відремонтовано та оснащено Первозванівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Калинівську та Федорівську лікарські амбулаторії відремонтовано за рахунок коштів ПП «АРТУР» та ФГ Кадигроба С.В. Степовий фельдшерсько-акушерський пункт косметично відремонтовано лише завдяки особистому ентузіазму працівників та сільського голови с. Степове. 

Маємо гарну медичну інфраструктуру та не маємо лікарів з такою проблемою Первозванівська громада переступила поріг 2018 року. Але як говорять, усі малі та великі справи починаються зі слів ми хочемо… Отож і ми хотіли і зробили.

На вулиці негода а ми святкуємо свято весни і не тільки. 

         Завдяки зусиллям СФГ Фоменка Є.В.  та часткового спів фінансування сільської ради відкриваємо Попівський фельдшерсько-акушерський пункт. Перекритий дах, підведено водопостачання, відремонтовано повністю усі кімнати  та побудований сучасний санвузол.

Крім цього до роботи у нашій громаді приступили ще два молоді фахівці, це лікар Калинівської лікарської амбулаторії Гречанюк В.В. та лікар  Федорівської лікарської амбулаторії Пагієв І.Ф.

Це наші перші кроки до успішної громади…

 

 

 

На Кіровоградщині більше тисячі жінок є боржницями зі сплати аліментів

Згідно офіційних даних органів державної виконавчої служби, у Кіровоградській області на примусовому виконанні перебуває 1112 виконавчих проваджень, за якими боржницями є саме жінки.

«Стереотипно вважається, що аліменти на утримання власних дітей притаманно не сплачувати саме чоловікам. Однак, статистичні дані свідчать про те, що й деякі матері забувають про виконання своїх батьківських обов’язків. Відтак на Кіровоградщині 1112 жінок мають заборгованість із аліментів, і тільки 90 з них систематично надають фінансову підтримку власним дітям. Проти всіх інших вживаються примусові заходи зі стягнення коштів. Зокрема 751 мешканці Кіровоградщини було направлено повідомлення щодо притягнення до кримінальної відповідальності. Окрім цього, державні виконавці після вступу в силу закону щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів винесли 334 постанови щодо обмеженння боржниць у праві виїзду за кордон і 323 постанови щодо обмеження у праві користування транспортними засобами», – прокоментував ситуацію керівник обласного управління юстиції Вадим Гуцул.

Загалом із початку року органам державної виконавчої служби Кіровоградської області вдалося стягнути з недобросовісних матерів 461 988 гривень на утримання 163 дітей.

 

На Кіровоградщині представники Мінюсту боролися зі злісними неплатниками аліментів

На території Кіровоградщини підійшла до завершення діяльність мобільної групи за участі представників Мін’юсту, які займаються проведенням регулярної перевірки стану виконання рішень зі стягнення аліментів з недобросовісних боржників у регіонах. 

Як відзначила учасниця ліквідаційної групи Інна Юрчик, наразі їх пріоритетним завданням є перевірка виконавчих проваджень з примусового виконання рішень про стягнення аліментів і надання консультацій державним виконавцям щодо застосування нового законодавства зі стягнення аліментів і практичної допомоги під час примусового виконання судових рішень щодо стягнення заборгованості з недобросовісних батьків, які ухиляються від сплати аліментів.

«Упродовж тижня члени мобільної групи описали земельні ділянки, квартири та побутову техніку. Після проведення експертної оцінки це майно передадуть на примусову реалізацію. Виручені кошти будуть спрямовані на погашення заборгованості зі сплати аліментів», – прокоментував ситуацію керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Варто відзначити, що мобільні групи, створені за ініціативою Мін’юсту, діють на території всієї України. До кінця лютого вони мають провести відповідні перевірки у всіх регіонах.  

 
 
 
 
 
 
 
9 лютого 2018 відбулася четверта сесія восьмого скликання - плідно попрацювали депутати Первозванівської об'єднаної територіальної громади . Розглянули питання порядку денного і звернення ромадян.
 
ПРОЕКТ ПОРЯДКУ ДЕННОГО
1. Про внесення змін до рішення Первозванівської сільської ради від 22.12.2017 року № 42 «Про сільський бюджет на 2018 рік»
Інформація першого заступника сільського голови Кузьменко О.В.
2. Про затвердження Програми соціального та економічного розвитку території Первозванівської сільської ради на 2018 рік.
Інформація першого заступника сільського голови Кузьменко О.В.
3. Про затвердження Програми зайнятості населення Первозванівської сільської ради на 2018-2020 роки
Інформація першого заступника сільського голови Кузьменко О.В.
4. Про затвердження Програми цивільного захисту Первозванівської сільської ради на 2018-2020 роки
Інформація першого заступника сільського голови Кузьменко О.В.
5. Про входження до складу засновників закладів освіти.
Інформація начальника відділу освіти , молоді та спорту, культури та туризму Данилова С.О.
6. Про присудження премії Первозванівської сільської ради у галузі культури.
Інформація начальника відділу освіти , молоді та спорту, культури та туризму Данилова С.О.
7. Про присудження премій Первозванівської сільської ради обдарованим учням та педагогічним працівникам.
Інформація начальника відділу освіти , молоді та спорту, культури та туризму Данилова С.О.
8. Про заохочення спортсменів, які проживають на території Первозванівської сільської ради за усіма видами спорту.
Інформація начальника відділу освіти , молоді та спорту, культури та туризму Данилова С.О.
9. Про затвердження керівника КП Первозванівської сільської ради «Добробут»
Інформація сільського голови Мудрак П.П.
10. Про затвердження Положення про оренду комунального майна Первозванівської сільської ради.
Інформація начальника відділу земельних відносин, комунальної власності,
інфраструктури та житлово - комунального господарства Ковальова І.О.
11. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Калинівка Кіровоградського району Кіровоградської області»
Інформація начальника відділу земельних відносин, комунальної власності,
інфраструктури та житлово - комунального господарства Ковальова І.О.
12. Земельні питання.
Інформація начальника відділу земельних відносин, комунальної власності,
інфраструктури та житлово - комунального господарства Ковальова І.О.
13. Про реорганізацію комунальних підприємств.
Інформація сільського голови Мудрак П.П.
14. Про затвердження тарифу на водопостачання для ДП «СХІД ГЗК» Інгульська шахта.
Інформація сільського голови Мудрак П.П.
15. Про внесення змін до рішення Первозванівської сільської ради № 16 від 14.11.2017 рок «Про затвердження персонального складу виконавчого комітету Первозванівської сільської ради»
Інформація сільського голови Мудрак П.П.
16. Про надання згоди на організацію співробітництва з Соколівською сільською радою Кіровоградського району в сфері методичної роботи з питань освіти (проведення атестації педагогічних працівників атестаційною комісією ІІ рівня).
Інформація начальника відділу освіти , молоді та спорту, культури та туризму Данилова С.О.
17. Різне.

 

Конкурс

Дата створення: 14:57 04.12.2017


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua